Leigo

Leigon järvimusiikkifestivaali Tarton eteläpuolella, Otepään lähellä on ainutlaatuinen klassisen musiikin ulkoilma tapahtuma. Konserttilava on rakennetu pienelle saarelle keskelle Leigo-järveä ja yleisö nauttii esitykestä taivasalla, järven rannalla. Illan pimetessä elävä musiikki, taianomainen maisema, valo- ja tuli-installaatiot luovat jokaiselle kävijälle unohtumattoman esitysken. Matkalla tutustumme myös Olustveren kartanoon. Se on Baltian maissa parhaiten säilynyt kartanokokonaisuus, johon kuuluu ainutlaatuinen englantilaista manor house- tyyliä edustava herrastalo. Kartanon alueella on useita näyttelyitä, keramiikka-, lasi-, käsityö- ja sepänpaja. Käymme myös katsomassa Voldemar Luhtin veistämää ainutlaatuista pienoispuuhevosten kokoelmaa.

Matkallu tutustutaan myös syksyllä 2016 avattuun upeaan Viron kansallismuseoon, joka sijaitsee entisen Raadin lentotukikohdan ja kartanon alueella. Museossa on esillä Viron historiaa ja ainutlaatuinen näyttely suomalais-ugrilaisten heimojen elämästä. Halukkaille myös kävelyretki Tarton Yliopiston kasvitieteelliseen puutarhaan.

Leigo: Se on maalla, jonne on mukava tulla. Efektit konsertille erinomaiset. Ruoka ym. kojuja riittävästi. ikäjakauma sopii kaikille, hieno klassisen musiikin tunnelma lämpimään kesäiltaan.

Terveisin Tina