Ladataan Tapahtumat

« All Tapahtumat

MATKA GEORGIAAN JA ARMENIAAN 27.9.-4.10. 2017 ke-ke

syyskuu 27 - lokakuu 4

1385€

Asiantuntijaoppaana ja matkanjohtajana kenrl Pentti Lehtimäki

Lento: Helsinki-Istanbul-Tbilisi, Tbilisi-Istanbul-Helsinki
Bussi: Tbilisi-Jerevan-Tbilisi, paikalliset bussiretket

Lähde tutustumaan Georgiaan ja Armeniaan ja näiden maiden vuosituhansia vanhaan sivistykseen, Silkkitien historiaan ja nähtävyyksiin sekä upeisiin maisemiin.

1. matkapäivä 27.9 keskiviikko ja 2. matkapäivä 28.9 torstai

Lento Helsinki-Istanbul-Tbilisi 19:15-22:40 00:25-03:35. Kuljetus lentokentältä hotellille.
Majoittuminen hotelli Orientaliin***Tbilisissä. Lähtö Tbilisin kierrokselle, kohteina mm. Metekhin kirkko, synagoga, Siionin katedraali (500-600-luvulta) ja 300-luvulta peräisin oleva Narikkalan linnoitus.
Ajo Mtshketaan, jossa tutustuminen 500-luvulta olevaan Jvarin luostariin ja 1000-luvulta olevaan Svetitskhovelin katedraaliin, jotka ovat UNESCON maailmanperintökohteita. Lounas georgialaisessa ravintolassa.

 

3. matkapäivä 29.9 perjantai
Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Silkkitietä matka jatkuu Gorin kaupunkiin, jossa käynti Josef Stalinin syntymäkodissa ja museossa. Matka jatkuu Uplistskheen, joka on kaiverrettu kallioon. Kaupunki on yli 3000 vuotta vanha, ja kuuluu UNESCON maailman perintöluetteloon.

Ajo Georgian ja Armenian rajalle Sadakhloon. Sieltä jatkamme 900-1200-luvuilla käytössä olleeseen Haghpatin mäkiluostariin, jota kuvataan usein uskonnollisen arkkitehtuurin helmeksi. Sekin kuuluu UNESCON maailmanlistalle. Ajo Dilijanin loma- ja kylpyläkaupunkiin, jota kutsutaan Armenian Sveitsiksi.

Majoittuminen hotelli Best Western Paradise Dilijanissa. Illallinen hotellissa.

 

4. matkapäivä 30.9 lauantai

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Ajo Sevan-järvelle, joka on maailman suurin alppijärvi muodostaen n. 5 % Armenian pinta-alasta ja sijaiten 2000 metrin korkeudella.

Ajo Garniin ja sen roomalaisen ajan temppeliin tutustuminen. Lounas paikallisessa talossa Garnissa, jossa voimme samalla seurata Armenian kansallisleivän "lavashin" valmistusta. Jatkamme matkaa Geghardin 1200-luvulta olevaan luolaluostariin. Tutustumme alueen ristikiviin, khachqareihin, jotka ovat 600-luvulta. Ajo Jerevaniin ja majoittuminen hotelli Ani Plazaan****.

 

5. matkapäivä 1.10 sunnuntai

Aamiaisen jälkeen kaupunkikierros bussilla 800-luvulta peräisin olevassa Jerevanissa.Tutustuminen Tsitsenakaberin Muistopuistoon ja käynti Vernissagen kirpputorilla. Lounas jerevanilaisessa ravintolassa. Ajo Echemiadziniin, joka on Armenian uskonnollinen keskus. Tutustuminen 300-luvulta peräisin olevaan katedraaliin. Paluu Jerevaniin UNESCON maailmanperintöluetteloon kuuluvan 700-luvulta peräisin olevan Zvartnotsin temppeliraunioiden kautta. Paluu Jerevaniin, jossa omaa aikaa.

 

6. matkapäivä 2.10 maanantai

Aamiaisen jälkeen käynti mattotehtaassa, jossa seuraamme mattojen käsin kutomista. Sieltä saa myös ostaa mattoja kotiin viemisiksi. Ajo Khor-Virapin luostariin, joka toimi 300-1600-luvuilla. Raamatun mukaan luostari sijaitsi lähellä Nooan arkin ankkuripaikka Ararat-vuorella. Hyvällä säällä on upeat näkymät Ararat-vuorelle, joka nykyään kuuluu kokonaan Turkille. 

Paluu Jerevaniin ja lounas paikallisessa ravintolassa. Tutustuminen elokuvantekijä Sergei Parajanovin museoon. Tutustuminen Ararat-konjakkitehtaaseen ja maistiaiset sekä mahdollisuus tuliaisten ostoon. Ajan sallliessa käynti hedelmätorilla. Omaa aikaa Jerevanissa.

 

7. matkapäivä 3.10 tiistai

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Lähtö hotellista ja ajo Spitakin kautta Georgian rajalle. Matkalla pysähdytään Alhabetin kylässä, jossa armenialaiset kirjaimet on hakattu suuriin kivipatsaisiin sekä Saghmossavankin luostarissa, joka on tunnettu huikeista näköaloistaan.

Ajo Tbilisiin ja majoittuminen Oriental hotelliin. Illallinen Tbilisissä.

 

8. matkapäivä 4.10 keskiviikko

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Ajo bussilla Tbilisin lentoasemalle. Lähtö Istanbulin kautta Helsinkiin klo 04:30. Istanbuliin saapuminen klo 06:00. Lähtö Helsinkiin Turquish Airlinesin koneella klo 07:55, jonne saapuminen klo 11:25. 

 

Matkan hinta 1385 €/hlö/H2, H1-lisä 160 €.

Hintaan sisältyy: lennot, bussikuljetukset, hotelliyöpymiset aamiaisella, lounaat ja illalliset sekä sisäänpääsymaksut ohjelman mukaan sekä paikallisoppaiden ja suomalaisen matkanjohtajan ja asiantuntijaoppaan palvelut sekä rekisteröintimaksut.

 

Tarkemmat tiedot

Alkaa:
syyskuu 27
Loppuu:
lokakuu 4
Hinta:
1385€
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia:
, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tapahtumapaikka

Georgia-Armenia
Georgia + Google Map

Järjestäjä

Vihdin Liikenne Oy
Puhelin:
09-444774
Sähköposti:
myynti@vihdinliikenne.fi
Kotisivu:
www.vihdinliikenne.fi
Ilmoittaudu matkalle tästä

Otamme teihin yhteyttä mahdolisimman nopeasti saatuamme viestinne.