Ladataan Tapahtumat

« All Tapahtumat

Laatokan Karjala, Aunus ja Syväri sodissamme 1939-44 SOTAHISTORIALLINEN MATKA 12.–16.8.2018 su-to

elokuu 12 @ 08:00 - elokuu 16 @ 22:00

658€
Matkanjohtajana ja oppaana sotahistorian tutkija , KTM Göran Lindgren, sotilasasiantuntijana maj Kari Salminen ja avustajana Jarmo Sairanen.
Tällä matkalla tutustutaan useisiin sotahistoriallisesti tärkeisiin kohteisiin heimosotien, talvisodan, jatkosodan hyökkäysvaiheen ja jatkosodan torjuntataistelujen ajalta. Päämajan alaisen Tiedotuskomppanian ja siinä palvelleiden Martti Haavion, LAP Poijärven,Yrjö Jylhän ja Olavi Paavolaisen vaiheita seuraamme Aunukseen loppukesällä ja syksyllä 1941.
1. matkapäivä 12.8 sunnuntai
Lähtö Helsingistä Mannerheimin patsaalta tilausjobussien pysäkiltä Vihdin Liikenne Oy:n turistibussilla.Ajamme itään E 18 tietä, jolta poikkeamme Taavettiin ja jatkamme Lappeenrannan kautta Kiteelle, ja sieltä edelleen Värtsilään. Matkalla Lappeenrannan Viipurin Portissa ja Kiteen Pajarinhovissa omakustanteiset kahvitauot. Ylitämme rajan Niiralassa ja rajan ylityksen jälkeen pidämme Värtsilässä ostostauon, jonka jälkeen ajamme Jänisjärven rantaan Lomakylä Gardarikaan  Majoitumme lomakylään .Illallinen hotellin ravintolassa
2. matkapäivä 13.8 maanantai
Aamiainen hotellin ravintolassa.Lähtö Lomakylästä. Ajamme Wärtsilässä pidettävän ostostauon jälkeen Laatokan rantamaisemiin. Pysähdymme lyhyesti Läskelässä ja jatkamme Prääsän valtatielle Murheen Ristille ja käymme läpi talvisodan mottitaisteluja alueella. Poikkeamme Prääsän tieltä Nietjärvelle ja ajamme tieolojen salliessa torjuntataistelujen 1944 muistomerkille U-asemaan. Tutustuttuamme taistelumaastoon ja tapahtumiin palaamme bussille ja ajamme Koirinojan kautta Pitkärantaan. Jatkamme Salmin, Viteleen ja Tuuloksen kautta Aunukseen. Salmin ortodoksikirkon raunioiden äärellä komealla paikalla kirkonmäellä nautimme kevyen kenttälounaan, jonka jälkeen käymme Salmin hautausmaalla Aunuksen retken muistomerkillä. Viteleessä puna-armeija nousi maihin suomalaisten selustassa kesällä 1944 aiheuttaen joukoillemme suuria vaikeuksia. Siellä teemme kunniakäynnin suomalaiselle kenttähautausmaan muistomerkille.Seuraavaksi pysähdymme Tuulosjoella, missä Mannerheim pysäytti hyökkäyksen kesällä 1941 antaakseen Kannaksen takaisin valtauksen käynnistyä ja siten rauhoittaakseen Syvärille suuntautuvan hyökkäyksen sivustan. Tuulosjoen ylitämme muistellen loppukesää 1941, jolloin suomalaiset joukot voimakkaan tykistön tukemina hyökkäsivät joen ylityksen jälkeen vauhdilla kohti Aunusta ja Syväriä. Majoitumme Aunuksen Troitsankonnussa Hotelli/Lomakylä Staraja Slobodaan, jossa nautimme illallisen.
3. matkapäivä 14.8 tiistai
Aamiainen hotellissa
08.00   Lähdemme hotellista ja ajamme Petroskoin valtatielle ja Syvärin ylittäen Lotinanpeltoon, missä tutustumme Syvärin voiton puistoon, muistomerkkiin ja museoon. Jatkamme Syvärin voimalaitokselle ja Podporozeen, missä ylitämme Syvärin uudelleen. Jatkamme Vaaseniin ja Kuujärvelle Yrjö Jylhän runon maisemiin. Palaamme Mägrätjärven, Vasoinkylän ja Kuittisen kautta Petroskoin valtatielle. Käymme Nurmoilassa, missä sijaitsivat VI Armeijakunnan esikunta, lentokenttä sekä  Päämajan alaisen 1. Tiedotuskomppanian tukikohta. Jatkamme Sammatuksen, PSS-linjan tukikohdan ja kesän 1944 torjuntataistelujen maaston kautta takaisin  tuttuun hotelliimme. Kenttälounas päivän aikana Kuujärvellä.
20.00   Illallinen hotellissa.
4. matkapäivä 15.8. keskiviikko
Aamiainen hotellissa.Pakkaamme matkatavarat bussiin ja tutustumme Troitsankonnun Aleksanteri syväriläisen luostariin englantia puhuvan oppaan johdolla johdolla. Lähdemme Troitsankonnusta ja palaamme Laatokan rantatietä Alavoisten, Tuuloksen ja Viteleen kautta kohti vanhaa Suomen rajaa Rajakonnussa. Salmista ajamme Pitkärannan ja Läskelän kautta Sortavalaan. Matkalla käymme bussissa vielä läpi Laatokan rantantatieltä käsin Mantsin- ja Lunkulansaarten sotaista menneisyyttä niin talvi- kuin jatkosodassa. Nautimme sopivassa paikassa retkilounaan maastossa. Lopuksi ajamme Sortavalaan ja majoitumme Hotelli Seurahuoneelle.  Illallinen hotellin ravintolassa.
5.matkapäivä 16.8 torstai
Aamiainen hotellissa
Lähdemme hotellista ja teemme bussilla pienen kaupunkikierroksen. Ajamme kohti rajaa Värtsilässä. Matkalla meillä on mahdollisuus tutustua Ruskealan marmorilouhoksiin. Värtsilässä pidämme ostostauon. Ylitämme rajan Niiralan raja-asemalla.Jatkamme sieltä Kiteelle, missä omakustanteinen lounastauko Pajarinhovissa.Lounaan jälkeen ajamme Imatran ja Lappeenrannan kautta Taavettiin ja sieltä E 18 tielle ja sitä      Karhulan, Kotkan, Loviisan ja Porvoon kautta Helsinkiin. Pidämme matkan varrella sopivassa  paikassa omakustanteisen kahvitauon.Arvioitu tuloaika Helsinkiin (riippuu mm. rajan ylitykseen menevästä ajasta).

Matkan arvioitu  hinta on 658 €/henkilö kahden hengen huoneessa. Yhden hengen huoneen lisämaksu on 115 €. Pidätämme oikeuden hinnan muutokseen. Hinnat on Venäjän osuudelta laskettu vuoden 2017 hintojen pohjalta, koska vuoden 2018 hintoja ei ole saatavilla vahvistettuna.

Matkan hintaan sisältyy 4 yötä ohjelmassa mainituissa hotelleissa ja rekisteröintimaksut hotelleissa, ”vahvistettu ”puolihoito eli aamiainen ja illallinen hotelleissa sekä kevyitä kenttälounaita ohjelman mukaan, Venäjän ryhmäviisumi ja sen hankinta, asiantuntijaoppaiden sekä matkanjohtajan palvelut sekä ohjelman mukaiset bussikuljetukset. Omalla viisumilla matkustavien hintahyvitys on 76 €.

Matkan hintaa ei sisälly henkilökohtaista matkavakuutusta, alkoholijuomia aterioilla eikä laskutuslisää 5€/lasku. Matkustettaessa entisen Neuvostoliiton, erityisesti Venäjän alueella, on varauduttava siihen, että olosuhteet poikkeavat Suomesta. Matkanjärjestäjästä riippumattomista syistä matka saattaa viivästyä tai matkaohjelma muuttua.

Suosittelemme kattavan matkavakuutuksen ottamista mahdollisen sairauden varalta.

Passin on oltava voimassa vielä 6 kk matkan jälkeen.

 

Tarkemmat tiedot

Alkaa:
elokuu 12 @ 08:00
Loppuu:
elokuu 16 @ 22:00
Hinta:
658€
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia:
, , , , , , , , , , , ,
Ilmoittaudu matkalle tästä

Otamme teihin yhteyttä mahdolisimman nopeasti saatuamme viestinne.