Ladataan Tapahtumat

« All Tapahtumat

KULTTUURI JA TAIDEMATKA ITALIAAN 27.6.-02.07.2018 KE-MA Pisa- Firenze-Ravenna- Venetsia

kesäkuu 27 @ 07:55 - heinäkuu 2 @ 23:00

1256€

Virallinen matkanjärjestäjä on Vihdin Liikenne Oy/VL-Matkat , rekisteritunnus 4074/00/Mj Mv.

Matkan asiantuntijaoppaana on Italian tuntija  Pirjo Peltonen.

Sanotaan että Italian saappaaseen mahtuu niin monta eri maata ja kulttuuria kuin on maakuntiakin, ja niitähän on yhteensä kaksikymmentä.. Jokaisella maakunnalla on omat tapansa ja luonteensa, mitä upeimmat taideaarteensa, historiansa, mitä herkullisimmat keittiön antimet, viinit, luonnon ihmeet ja nähtävyydet. Yhteistä kaikille maakunnille on se että jokaisessa matkailija otetaan vastaan iloisin ilmein ja tyypillisin italialaisin elein. Tämän kattavan kulttuuri-ja taidematkan aikana pääsemme tutustumaan Toscanan tunnettuihin kaupunkeihin Pisaan, Luccaan, Montecatini Termeen ja Firenzeen, jatkamme Emilia-Romagnaan ja ihailemme kauniin Ravennan antimia, matkan huippuna Veneton maakunnassa Padova ja tietenkin Serenissima, eli unohtumaton Venetsia ja sen taideaarteet.

1. matkapäivä 27.6 keskiviikko               Saapuminen Pisaan ja Ihmeiden Aukio

Finnairin suora lento AY1787  Pisaan lähtee  klo 7:55. Lentoaika on 3t15min ja konetyyppi Embraer 190.  Lennon operoi Nordic Regional Airlines.

10:10 Saapuminen Pisan lentokentälle, jossa ryhmää on vastassa paikallinen bussi. Ajo Pisan keskustaan. Matkatavarat jäävät bussiin, kävelemme n. 1 km matkan    bussiparkkipaikalta Ihmeiden Aukiolle. Tutustumme paikallisoppaan ja suomalaisen oppaan kanssa ” Piazza dei Miracolin ” nähtävyyksiin. Aukiolla sijaitsee yksi maailman seitsemästä ihmeestä – Pisan kalteva torni –” Torre di Pisa”, jonka tukemiseksi maailman etevimmät  asiantuntijat koettavat löytää sopivan ratkaisun. Aivan tornin vieressä on myös mahtava Pisan tuomiokirkko sekä kastekappeli, jossa voimme ihmetellä erikoista kiertävää kaikua. (Emme vieraile kaltevan tornin sisällä kierroksen puitteissa.) Opastetun kierroksen jälkeen nautimme yhteisen lounaan Pisan keskustaravintolassa.  Lounaan jälkeen matkamme jatkuu Montecatini Termeen (Pisa-Montecatini 47 km)  ja majoitumme  hotelli Ariston ****, Viale Manzoni 30, tel +39 0572 79535.Hotelli sijaitsee keskustassa.

http://ariston-hotel.com Mahdollisuus syödä illallinen hotellissa lisämaksusta 15 €/hlö.

2. matkapäivä 28.6 torstai                 Taiteen aarreaitta Firenze

Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti kulttuurikaupunki Firenzeä ( 54 km). Saavuttuamme perille tapaamme pakollisen paikallisoppaamme jonka johdolla lähdemme kävelemään ja tutustumaan kaupunkiin aamupäivän ajaksi. Kierroksen aikana näemme mm. kuuluisan tuomiokirkon aukion, jota hallitsevat kaupungin upeimmat rakennukset – itse tuomiokirkko Santa Maria del Fiore, Giotton kellotorni sekä kastekappeli. Täältä jatkamme raatihuoneelle, pitkin Via de Calzaioli –    katua,        jonka varrella sijaitsevat liikkeet antavat hyvän kuvan kaupungin hienostuneesta eleganssista. Raatihuoneen aukiolla voimme ihailla renesanssitaiteilijoiden mestaritöitä – Cellinin, Ammanatin ja Michelangelon patsaat keräävät ympärilleen ihailijoita. Käymme myös kuuluisalla Ponte Vecchio-sillalla, kulta- ja hopeaseppien ”työpaikalla” . Kierroksen aikana  tulevat tutuksi myös  keskustan muut kauniit aukiot, tärkeimmät ostoskadut ja torialueet. Opastetun kierroksen jälkeen omaa aikaa omakustanteiselle lounaalle.Lounaan jälkeen hieman omaa aikaa tehdä ostoksia kunnes paluu hotellille noin klo 17.30/18.00  mennessä.

Illallinen omin päin kaupungilla (tai hotellissa  puolihoitoillallinen 15 €/hlö).

3. matkapäivä 29.6 perjantai                 Chiantin viinialue-puolipäiväretkei

Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan tunnettuun Chiantin viinialueeseen (115 km). Ajamme Gaiole in Chiantiin, jossa vierailemme Brolion linnassa. Ricasolin paronien viinilinna Brolio on yksi Toscanan tunnetuimpia viinilinnoja. Pienen kukkulan laella sijaitsevaa linnaa  ympäröi kaunis puisto. Linnassa on myös kappeli ja perheen hautakammio sekä museo. Viinikellari sijaitsee lyhyen ajomatkan päässä itse linnasta. Kolmen viinin maistiaiset sisältyvät  Classic-kierrokseen.

Brolion linnavierailun jälkeen ajamme Greve in Chiantin keskustaan jossa keskusaukion laidalla on viinienoteekki. Täällä on myytävänä kaikkien alueen viinitilallisten viinejä. Aukiolla on myös kuuluisa Falornin herkkukauppa, jossa myydään salameja, kinkkuja ym.paikallisia tuotteita.  Erityisen tunnettu alue on villisikasalamista.

Palaamme hotellille alkuillasta. Illallinen omin päin tai puolihoitoillallinen hotellin ravintolassa,15 €/hlö.

4. matkapäivä 30.6 lauantai                         Ravennan upeat mosaiikit-Padovan kulttuuriaarteet
Aamiaisen jälkeen jätämme hyvästit Toscanalle ja suuntaamme kohti Veneton maakuntaa.   Matkan varrella pysähdymme kauniissa Ravennan kaupungissa ihastelemassa mitä kauneimpia mosaiikkeja. Puhuttaessa Italian kirkko – ja taidehistoriasta on ehdottomasti mainittava Ravenna. Kaupungin kirkot ovat säilyttäneet alueen taidetta kautta historian. Juhlallinen San Apollinaren kirkko on nimetty Ravennan ensimmäisen piispan mukaan, kirkon mosaiikkityöt kuvaavat                       marttyyreita, Kristusta ja Neitsyt Mariaa, Battistero degli Arianin kupolin mosaiikit esittävät  kristinuskon levittämistä ympäri maailmaa, Battistero Neonianossa on mosaiikki, jossa Johannes Kastaja kastaa Jeesuksen ja pienessä Mauseleo di Galla Placidiassa on esillä mosaiikkityö  Hyvästä Paimenesta. Ikoneita, tauluja ja arkeologisia löytöjä on esillä Museo Nazionalessa. Myös Dante päättyi vaelluksillaan Ravennaan, jossa hän kuoli vuonna 1321, kaupungissa on  Danten hautamuistomerkki lähellä Piazza San Francescoa. Piazza del Popololla kokoontuvat niin    paikalliset kuin matkailijatkin ihailemaan ympärillä olevia kauniita keskiaikaisia rakennuksia ja nauttimaan kupillisen kahvia.

Opastetun kierroksen jälkeen omaa aikaa lounastaa tai lisämaksusta yhteinen lounas Ravennan  keskustaravintolassa (hinta 35 €/hlö)

 Ravennasta suuntaamme kohti kulttuurikaupunki Padovaa Venetsian läheisyydessä.

Padova tarjoaa taiteen ja kulttuurin ystävälle suuria elämyksiä, unohtamatta mitä mainioimpia  ostosmahdollisuuksia. Padovalla on mystinen alkuperä, legenda kertoo että Troijan tulipalosta   selvinnyt Antenore olisi perustanut kaupungin, joka vuosisatojen kuluessa on haastanut jopa Firenzen Italian taiteen suurena kehtona.

17:00 Majoitumme Padovaan  hotelli Europaan **** , Largo Europa 9 tel +39 049 661 200.www.hoteleuropapd.it.
Tämän jälkeen teemme vielä pienen lyhyemmän kävelykierroksen kaupungissa.Pääsemme ihastelemaan Padovan kauneimpia aukioita ja rakennuksia kuten mm. Piazza delle Erbe-yrittien aukiota ja sitä koristavaa Palazzo della Ragionea, Prato della Valle- aukiota, jonka  kauneus on silmäähipova: aukio toimi roomalaisten aikana hautausmaana, mutta myös suurena        teatterina, nykyään patsaat ja suihkulähteet koristavat sitä. Kierroksen aikana näemme myös Padovan suojeluspyhimykselle pyhitetyn kaupungin tärkeimmän kirkon Sant’Antonion basilikan. Illallinen omin päin (tai hotellissa lisämaksusta 24 €). Päivän ajomatka n.377 km.

5. matkapäivä 1.7 sunnuntai                 Ihmeiden Venetsia

 Aamiaisen jälkeen kävelemme Padovan rautatatieasemalle oppaan kanssa, jolla on junaliput koko  ryhmälle Venetsian Santa Lucian asemalle asti. Ylitämme junalla Ponte della Libertá -sillan ja  pääsemme laguunikaupungin asemalle, josta kävelemme noin 30minuutin matkan Markuksen aukiolle. Näemme jo paljon kaunista Venetsiaa kävelyn aikana. Venetsian sydämessä teemme opastetun kaupunkikierroksen, jonka aikana näemme yhden maailman tunnelmallisimmista kirkoista, Pyhän Markuksen basilikan ja Markuksen aukion muut rakennukset ulkoapäin, mm. Campanile-kellotornin, Maurilaiskellotornin, prokuraattirakennukset, kirjaston ja  Venetsian hallitsijan, herttuan ”pitsipalatsin” eli Palazzo Ducalen. Emme unohda ehkä koko maailman tunnetuinta siltaa ”Huokausten siltaa”, jota pitkin mm. tunnettu venetsialainen herrasmies Casanova pakeni Venetsian vankiloista. Kierros  paikallisoppaan kanssa kestää kaksi tuntia.  Kierroksen jälkeen omaa aikaa nauttia lounas tai lisämaksusta voimme varata  yhteisen lounaan keskustaravintolassa . Sovittuna ajankohtana kävelemme oppaan kanssa rautatieasemalle ja palaamme junalla    Padovaan. Padovan asemalta kävelemme hotellille.Illallinen omin päin (tai hotellissa puolihoitoillallinen 24 €/hlö).

6.matkapäivä 2.7 maanantai                    Cappella degli Scrovegni-lounas linnassa-Arrividerci Italia!

Aamiaisen jälkeen check-out, matkalaukut voimme jättää hetkeksi hotellin säilöön. Kävelemme yhteen Padovan kauneimmista nähtävyyksistä, Cappella degli Scrovegni -kappelille ja pääsemme ihastelemaan Giotton frescoja. Vierailuun menee kokonaisuudessaan noin tunti. Kävelemme  takaisin hotellille josta bussi hakee meidät noin klo 11 aikaan. Lähdemme vielä vierailemaan läheisessä aatelislinnassa Roncadessa, linna on aatelisperheen omistuksessa, tuottavat mm. viiniä.           Nautimme lounaan tilan omien viinien kera ennen lentokentälle lähtöä.

19:15  Finnairin AY1782 lähtee  Helsinkiin. Lentoaika 2t50min, konetyyppi Airbus A319 .

23:05  Saavumme Helsinkiin.

Matkalla kävellään paljon, joten suosittelemme matkaa henkilöille, joilla ei ole ongelmia kävelyn kanssa. Ei sovi liikuntaesteisille eikä
huonosti käveleville.

Matkan hinta 1256 €/hlö  jaetussa 2 hengen huoneessa , mikäli ryhmässä on vähintään 20 osallistujaa. Lisämaksu 1 hengen huoneesta on 224 €.

Hintaan sisältyy:

 • Finnairin suorat lennot Helsinki – Pisa/Venetsia-Helsinki
 • Majoitukset aamiaisella 3 yötä Montecatini Termessä ja 2 yötä Padovassa sisältäen turistiveron
 • Bussikuljetukset italiaisella bussilla ohjelman mukaan, tieverot jne
 • Pisan opastettu kaupunkikierros paikallisoppaan johdolla sekä lounas
 • kuulokkeet ja sisäänpääsymaksut Pisassa, kastekappeli
 • Firenzen opastettu kaupunkikierros paikallisoppaan johdolla, kuulokkeet
 • Chiantissa Brolion vierailu viinimaistiaisineen (tai vastaavat tilat)
 • Ravennassa paikallisoppaan johdolla opastettu kierros, kuulokkeet ja sis.pääsyt
 • Padovassa paikallisoppaan kanssa tehty kävelykierros
 • edestakaiset junaliput Padovasta Venetsiaan
 • paikallisoppaan palvelut Venetsian kaupunkikierroksella, kuulokkeet
 • sisäänpääsy ohi jonojen Markuksen Basilicaan
 • Cappela Scrovegnin sis. pääsy ja etukäteisvaraus
 • lähtöpäivän linnalounas Roncadessa
 • Suomalaisen oppaan palvelut koko matkan ajan

Hintaan ei sisälly:

 • sisäänpääsyjä Firenzessä
 • mitään muita ruokailuja kuin lounaat tulo- ja lähtöpäivänä
 • laskutuslisä 5 €/lasku
 • matkavakuutusta

Suosittelemme kattavan matkavakuutuksen ottamista mahdollisen sairauden varalta. Peruutuksissa sovellamme Vihdin Liikenteen erityisehtoja.

Matkalle tarvitaan voimassa oleva passi tai poliisiviranomaisen matkustusta varten myöntämä

virallinen henkilökortti.

 

 

 

                     

 

 

                                                                

                                                                                                                                  

      

 

 

Ilmoittaudu matkalle tästä

Otamme teihin yhteyttä mahdolisimman nopeasti saatuamme viestinne.